Smântâna în domeniul culinar. Caracteristicile aplicării.

Sour cream isolated on white

Compoziția nutritivă bogată a smântânii o face universală în aplicare. Un număr redus de produse lactate pot concura cu smântâna din punct de vedere al cantității de vitamine precum A, E, grupa vitaminelor B, C, PP și N. Smântâna este, de asemenea, bogată în minerale. Acestea sunt în primul rând calciul și potasiul, precum și fierul, fosforul, iodul, zincul, clorul, magneziul, cuprul, sodiul, cobaltul, molibdenul, manganul, fluorul și seleniul.
Smântâna se potrivește perfect cu alte produse lactate, de exemplu cu cașcaval și brânză de vacă, precum și cu cereale, verzături, cartofi și alte tipuri de legume. Se folosește pentru deserturi și produse de patiserie, se bate ușor cu ou, ea pronunță cu succes gustul fructelor proaspete și celor uscate, mierii de albini, dulceții și magiunului. Carnea, carnea de pasăre, peștele și ciupercile înăbușite în smântână capătă o nuanță de gust delicată cremoasă.
Smântâna ajută la îmbunătățirea și diversificarea gustului aproape al oricărui fel de mâncare. Smântâna este utilizată cu scopuri culinare atât în stare proaspătă, cât și pentru tratamentul termic la fabricarea diferitelor feluri de mâncare. Deci, haideți să încercăm să ne lămurim în ce feluri de mîncare se folosește smântâna cu procente diferite de grăsime.

Smântâna de 10% grăsime (cu conținut minim de grăsime)
În domeniul culinar această smântână de obicei este folosită în calitate de sos cu conținut minim de grăsime pentru condimentarea diverselor salate din fructe și legume. Acest produs poate servi drept bază la prepararea umpluturilor pentru produsele de cofetărie, sau în calitate de ingredient pentru aluat, ceea ce garantează catifelarea și gustul delicat al produselor de patiserie. Pentru a adăuga o aciditate picantă, adăugați smântână la felurile întîi de mâncare și la fierberea cărnii și legumelor, ciupercilor. În plus, poate fi folosită la prepararea deserturilor cu conținut scăzut de calorii.

Smântâna de 15% grăsime (cu conținut scăzut de grăsimi)
Câteva linguri de astfel de smântână pentru unii reprezintă micul dejun, iar altcineva le folosește pentru condimentarea sărmăluțelor fierbinți de varză și pentru savurarea lor în timpul prânzului. Ea la fel se potrivește perfect pentru salate. Cu această smântână folosită în calitate de sos, puteți servi legumele, peștele, carnea și orice fel doi de mâncare. Ea poate fi în lista ingredientelor la prepararea budincilor și supelor piure. Smântâna poate fi adăugată în umplutură pentru legume, sau în aluat.

Smântâna de 20% grăsime
Cu scopuri culinare smântâna cu 20% de grăsime se folosește foarte des. De exemplu, ea poate fi adăugată în loc de maioneză în salate și poate servi drept bază pentru prepararea sosurilor și condimentărilor, care se potrivesc practic cu toate felurile de mâncare. În plus, această smântână este perfectă pentru coacerea diferitelor feluri de mâncare.

Smântâna de 25% grăsime (clasică)
Smântâna cu acest procent de grăsimi este întrebuințată des în domeniul culinar. Ea poate fi folosită în calitate de aditiv pentru diverse tipuri de borș, solyankă, supă de varză, precum și la prepararea gustărilor și felurilor doi de mâncare. Clătitele și sarmalele de varză se mănâncă cu această smântână, salatele sunt condimentate cu ea. Deserturile făcute din brânză de vaci și smântână nu sunt mai puțin populare.

Smântâna de 30% grăsime
Un număr mare de persoane preferă anume smântâna de 30% grăsime, deoarece ea este gustoasă și potolește foamea. Din ea se prepară o cantitate mare de deserturi, inclusiv creme și alte toppinguri. Acest produs lactat fermentat se folosește la coacerea diferitor produse. Mai mult de toate, smântâna cu acest conținut de grăsimi este utilizată pentru a prepara budinci, mousse, caserole etc.
Cantitatea felurilor de mâncare gustoase, în conținutul cărora este inclus acest produs lactat fermentat, pot fi enumerate pînă la infinit. Încercați să preparați tortul popular ”Smântânel” din colecția noastră, sau să folosiți smântâna drept aditiv pentru carne.

Sperăm că rețetele noastre vă vor inspira să preparați feluri de mâncare noi.

Continuați să experimentați în domeniul culinar și împărtășiți-vă cu succesele dumneavoastră!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

One thought on “Smântâna în domeniul culinar. Caracteristicile aplicării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

https://www.high-endrolex.com/25