Cu ce să marinăm carnea pentru frigărui?

Marinating raw chicken breasts in lemon juice and herbs

Ca bază pentru marinadă, puteți utiliza un număr imens de produse, dar există cele mai sigure și accesibile, printre care:

Oțet.
Există multe rețete cu el, dar oțetul poate usca carnea, strică gustul. Practic, oțetul face parte din amestecurile gata preparate care sunt vândute în magazin. O cantitate mare de oțet se conține și în marinada gata preparată pentru frigărui, deoarece combate bine mirosul și gustul rău al cărnii.

Lămâie.
Lămâia “frăgezește” ușor bucățile de carne, oferindu-le o aromă interesantă. Rețineți că maximum pentru 1 kg de carne se potrivesc 2 lămâi. Dacă utilizați mai mult, carnea se va primi foarte acră.

Chefir.
Chefirul dă un gust minim, făcând carnea foarte delicată și moale și îi păstrează suculența. Dacă rețeta conține un produs din lapte fermentat, atunci marinați timp de cel puțin două ore, amestecând carnea pentru a distribui uniform condimentele. Chefirul este potrivit pentru carnea de porc, carnea de vită și găină. Nu se recomandă utilizarea chefirului cu un conținut de grăsime mai mare de 2,5%.

Apă minerală carbogazoasă.
Nu schimbă gustul cărnii și o face deosebit de suculentă și moale. În plus, apa minerală accelerează procesul de marinare.

Suc de rodie.
Oferă cărnii un gust și o aromă incredibilă, o înmoaie bine. Sucul de rodie este ideal pentru miel și carne de vită.

Sos de soia.
Înmoaie perfect fibrele și este potrivit pentru diverse tipuri de carne, sosul de soia se potrivește cel mai bine pentru prepararea cărnii de porc și a păsărilor de curte.

Ulei de măsline.
Uleiul de măsline va face bună chiar și carnea foarte dură. Frigăruile se vor topi doar în gură.

Mentă.
Se folosește pentru carne de vită și carne de porc. Păstrați carnea în această marinadă pentru mai mult timp-de preferință lăsați-o pentru toată noaptea într-un loc răcoros. Frigăruile se dovedesc suculente și cu o aromă deosebită, cu o notă de menta ușoară.

Vin.
Marinada de vin este cel mai bine folosită pentru miel, carne de vită și carne de porc. Nu înecați carnea în vin, este suficient să acoperiți puțin bucățile. Secretul acestei marinade este că acidul tartric și alcoolul înmoaie fibrele de carne, astfel încât frigaruiul se primește delicat și moale.

Ghimbir.
Aceasta nu este o rețetă foarte răspândită pentru marinadă, dar nu veți regreta adăugarea acesteia, deoarece ghimbirul face carnea delicată și incredibil de aromată. Este potrivit pentru coaste de porc, pui și carne de vită.

Smântână.
Principalul avantaj al smântânii este că oferă cărnii un gust delicat cremos. Dar luați smântână cu un conținut de grăsime de cel mult 10%. La urma urmei, cu cât conținutul de grăsime este mai mic, carnea va fi mai apetisantă și mai moale. În orice caz, nu clătiți carnea înainte de prăjire, de asemenea, nu o udați în proces – altfel marinada se va spăla și gustul nu va fi saturat.

Maioneză.
Dacă vă place nu doar carnea suculentă, ci și o crustă crocantă, folosiți maioneză. Se pare că “sigilează” bucățile, nepermițându-le să se usuce în interior. Maioneza este potrivită pentru orice tip de carne, dar cel mai bine este să faceți o marinadă cu ea pentru pui.

Bere.
Funcționează ca apa minerală, însă mult mai repede. Păstrați carnea în această marinadă timp de o jumătate de oră. Este mai bine să folosiți bere proaspătă nefiltrată și cu siguranță albă. Aceasta este o opțiune universală, potrivită pentru orice tip de carne.

Suc de roșii.
Marinada pe bază de roșii conferă cărnii o culoare delicioasă roșu-maronie și un gust ușor acru. Roșiile au un acid natural care înmoaie fibrele bucăților de carne.

Cvas.
Marinada cu cvas este ideală pentru carnea de porc. Nu numai că înmoaie fibrele de carne, ci și o face suculentă, cu o aromă plăcută de secară. Desigur, dacă este de casă sau cvas turnat dintr-un butoi.

Ceapă.
Marinada de ceapă este simplă, iar ceapa poate fi tăiată în felii sau zdrobită într-un blender sau rasă. Carnea trebuie păstrată în ea timp de cel puțin 3 ore. O informație importantă-carnea nu trebuie doar tăiată și spălată, ci și uscată bine, o puteți face cu șervețele. Ceapa este potrivită pentru orice tip de carne, dar pentru pui este puțin dură. Prin urmare, dacă utilizați o rețetă cu ceapă, este mai bine să o luați mai puțin și să adăugați maioneză sau kefir, ceea ce va înmuia iuțeala.

Kiwi.
Carnea dulce cu sos de kiwi umbrește carnea coaptă. Se poate spune că “fixează” umiditatea din fibre, ceea ce face ca frigăruile să fie deosebit de bogat. Kiwi oferă, de asemenea, prospețimea și un gust picant, păstrând în același timp gustul natural al cărnii.

Muștar.
Este necesar în primul rând pentru sucul și gustul picant al cărnii și este potrivit pentru fileul de pui și carnea de vită.

Fiecare dintre aceste marinade fac carnea delicioasă și suculentă, iar dumneavoastră deja alegeți, care vi se potrivește mai bine.

Nu vă fie teamă – experimentați și veți găsi cu siguranță cea mai bună marinadă pentru dumneavoastră.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

https://www.high-endrolex.com/25