Ouă de prepeliță

Valoarea nutritivă a produselor, 100 gr

Calorii

Proteine

Grăsimi

Carbohidrați

168 kcal

12 g

13 g

0.6 g

Modul de preparare

Fierbere

Prăjire

Fierbere înăbușită

Coacere

5 min

4 min

-

2 min

Sunt de cel puțin 2 – 3 ori mai mici decât ouăle de găină, având o coajă subțire cu pete maro. Cu toate acestea, conținutul de nutrienți al ouălor de prepeliță este de 4 ori mai mare per unitate de greutate. Cât privește conținutul de vitamine din grupele A, B1 și B2, dar și de minerale esențiale, cum ar fi potasiul, calciul, fosforul, fierul și magneziul, acesta poate fi chiar și de la 5 la 15 ori mai mare decât în cazul ouălor de găină.

Din acest motiv, ouăle de prepelițe sunt incluse în categoria produselor dietetice, cu un pronunțat efect curativ, fiind, în același timp, mai puțin alergice decât ouăle de găină. Prin urmare, ouăle de prepeliță procurate din surse sigure pot fi consumate atât în stare crudă, cât și preparate în cele mai diverse moduri, la fel cum se prepară și ouăle de găină. Prin urmare, în cazul rețetelor mai elaborate trebuie să se țină cont doar de diferența de dimensiune și greutate.

Aceasta înseamnă că ouăle de prepeliță sunt gătite în fel și chip, atât separat, cât și asociate cu cele mai diverse produse din carne și legume, putând fi ușor combinate cu mezelurile și afumăturile în platouri de gustări sau antreuri originale. În plus, ele pot fi adăugate în salate, maioneză, în aluatul pentru diverse copturi, în deserturi, creme, sosuri, supe (de exemplu, ciorba de măcriș), fiind, de asemenea, folosite și pentru decorarea și garnisirea bucatelor festive. Și unde mai pui că ouăle de prepeliță pot fi coapte și la cuptor, de exemplu vărsate pe pălării de ciupercuțe sau pe felii de roșii, putând fi servite și în stare murată.

Greutatea unui ou de prepeliță nu depășește 20 de grame.

Rețete cu Ouă de prepeliță