Lapte praf

Valoarea nutritivă a produselor, 100 gr

Calorii

Proteine

Grăsimi

Carbohidrați

469 kcal

24 g

25 g

39 g

Modul de preparare

Fierbere

Prăjire

Fierbere înăbușită

Coacere

Este o pulbere albă cu aspect de făină de grâu de cea mai bună calitate și o valoare nutrițională sporită, procedeul de fabricare a acesteia constând în evaporarea completă a apei din laptele de vacă pasteurizat.

Produsul păstrează multe dintre beneficiile pentru sănătate ale laptelui proaspăt, conținând proteine, potasiu, calciu, cupru, iod, fier, vitamine A, B1, D, precum și 20 de aminoacizi esențiali. Este suficient să-l diluați cu apă caldă, într-o proporție de 1:3, și veți obține un produs similar laptelui fiert.

Laptele praf nu necesită fierbere, deoarece a fost deja supus tratamentului termic în procesul fabricării. În bucătărie, laptele astfel obținut este folosit întocmai ca și laptele obișnuit. Acesta poate fi adăugat în ceai, cafea, cacao, piure de cartofi, carne tocată, aluat, creme, sosuri, fiind, de asemenea, folosit și la prepararea terciurilor și supelor de lapte, dar și a înghețatelor și milkshake-urilor.

Uneori, laptele praf este pus în aluatul pentru copturi și deserturi, fără a mai fi diluat cu apă, întocmai ca un ingredient independent.

Rețete cu Lapte praf

https://www.high-endrolex.com/25