Secretele unui chec delicat

_P6A2567 (1) (1)

Checul este unul dintre deserturile preferate ale copiilor și adulților din întreaga lume. Această patiserie este coaptă cu adaos de gem, stafide, nuci, semințe de mac. Și pe partea de sus poate fi decorată cu ciocolată, fudge sau presărat cu zahăr pudră.

Checul poate avea o formă dreptunghiulară sau rotundă. Deși există adesea produse cu o gaură intermediară. Un astfel de chec este pregătit într-o formă specială și seamănă cu un inel.

Conform unei versiuni, pentru prima dată această cofetărie a apărut în Roma antică. La acea vreme, checurile fragede și pufoase se făceau din piure de orz. La fel erau adăugate stafide, nuci și semințe de rodie.

Cuvântul “chec” a apărut în Evul Mediu. Se crede că acest nume provine din două cuvinte: kechel englezesc – “plăcintă” și cuvântul ”frui” francez vechi – “fructe”. Adică fructe înplăcintă.

Checurile s-au răspândit în întreaga lume, dar rețetele pentru prepararea lor sunt diverse în diferite țări și depind de ingredientele locale.

Checul se prepară din aluat de drojdie sau burete. În același timp, un lucru rămâne neschimbat – conținutul ridicat de zahăr, ouă și unt (margarină)

Consecutivitatea ingredientelor este importantă.
În primul rând, este necesar să adăugați o parte din ingredientele uscate la untul bătut, apoi să introduceți produse lichide și apoi a doua jumătate a ingredientelor uscate.

Pentru a face aluatul mirositor, puteți adăuga aditiv de migdale, citrice sau vanilie. Scorțișoara este, de asemenea, perfectă pentru aceste scopuri.

Pentru a păstra structura poroasă a aluatului și checul să devină aerat, este recomandabil să frămânți aluatul cât mai repede posibil. Este necesar să se amestece cu atenție de sus în jos. Albii bătuți trebuie introduși în ultimul rând, după adăugarea făinii.

Pentru a pregăti checul mai moale și mai delicat, puteți înlocui un ou cu două gălbenușuri.

Pentru a păstra checurile mai mult timp, puteți înlocui puțină făină cu amidon sau nuci tocate (aproximativ 10%).

Este necesar să gătiți checurile într-un cuptor bine încălzit (aproximativ 200 de grade). În timpul coacerii, nu deschideți cuptorul și nu mutați locul checurilor. Diferența de temperatură afectează ridicarea– se poate așeza.

Puteți verifica starea de pregătire a checurilor cu un bețișor de lemn. După perforarea produsului, acesta trebuie să rămână uscat. Dacă pregătiți checuri porționate, atunci fiecare dintre ele trebuie verificate aparte.

Dacă checul a rămas umed în interior și s-a format o crustă la suprafață și a început să ardă, trebuie să acoperiți checul cu hârtie de copt și să-l coaceți mai departe.

După coacere, este de dorit să lăsați checurile să se răcească și abia apoi să le scoateți din formă, altfel va fi dificil să le scoateți întregi.

Consultați selecția noastră de checuri pe pagina noastră web sau pe canalul YouTube

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

https://www.high-endrolex.com/25