Lapte

Valoarea nutritivă a produselor, 100 gr

Calorii

Proteine

Grăsimi

Carbohidrați

60 kcal

3 g

3 g

5 g

Modul de preparare

Fierbere

Prăjire

Fierbere înăbușită

Coacere

Este un produs natural de o complexitate unică, compoziția sa incluzând o mare varietate de vitamine, microelemente, proteine, enzime și acizi lactici. La acestea se adaugă globulinele, cazeina și albumina, care sunt niște substanțe antibiotice naturale. Datorită acestora din urmă, laptele are certe proprietăți bactericide și curative, împiedicând dezvoltarea infecțiilor în organism și contribuind decisiv la fortificarea sistemului imunitar.

Laptele asigură alimentația completă a copilului în primele luni de viață, importanța sa pentru sănătate păstrându-se apoi de-a lungul întregii vieți. Astfel, pentru a menține funcționarea normală a organismului, 25% din alimentația unui adult trebuie să fie formată din lapte și produse lactate. Pentru copii și adolescenți, această pondere trebuie să fie de 50%, iar pentru copiii sub un an – de 100%.

Cele mai scumpe și mai folositoare pentru organism sunt laptele de cămilă, de măgăriță, de iapă și de capră, dar cel mai apreciat și mai popular la scară globală este laptele de vacă, acesta putând avea un conținut variat de grăsime.

Laptele Căsuţa Mea din Gama Premium se prepară doar din lapte natural colectat cu grijă de la fermele moldoveneşti, fără conservanţi, fapt care determină termenul de valabilitate de numai 3 zile. Puteţi găsi 2 feluri de astfel de lapte, normalizat – cu grăsimea de 1,5%, 2,5%, şi lapte integral selectat, cu grăsimea ce variază între 3,4% – 6.0%.

Laptele se consumă cald sau rece, se adaugă în băuturile calde, în piureul de cartofi și în aluat. Pe bază de lapte se prepară diferite terciuri de cereale și supe, budinci și mousse-uri, toate tipurile și varietățile de brânzeturi, înghețate, milkshake-uri, creme și sosuri. În plus, laptele merge de minune cu diverse pomușoare de pădure și căpșuni, cu fructe dulci și cu nuci.

 

Rețete cu Lapte

https://www.high-endrolex.com/25