Frișcă

Valoarea nutritivă a produselor, 100 gr

Calorii

Proteine

Grăsimi

Carbohidrați

207 kcal

3 g

20 g

4 g

Modul de preparare

Fierbere

Prăjire

Fierbere înăbușită

Coacere

Reprezintă grăsimea proaspătă și dulce, ce se ridică la suprafața laptelui integral, fiind vorba și aici de partea cea mai grasă și nutritivă a acestuia. În industria laptelui, frișca este ridicată la suprafață și separată printr-un proces tehnologic special, produsul lactat obținut având o textură cremoasă și o culoare ușor gălbuie. Compoziția acestui produs include multe proteine, calciu, fosfor, lecitină, fosfolipide, precum și vitaminele A,C, E, PP, B1 și B2.

Frișca cu un conținut de grăsime de 10% este considerată ușoară, fiind, de cele mai multe ori,  comercializată sub formă pasteurizată. Frișca poate fi consumată separat, sau adăugată în ceai, cafea sau cacao. Pe baza acestui produs se prepară atât cremele dulci pentru torturi și prăjituri, cât și deserturile cu un conținut scăzut de grăsime, la acestea adăugându-se și sosurile și supele creme care nu pot fi incluse în categoria dulciurilor.

Frișca cu un conținut de grăsime de 20% este considerată a fi un produs cu conținut mediu de grăsimi, fiind, de cele mai multe ori, comercializată sub formă pasteurizată. Această frișcă are textura mai catifelată și un gust ușor dulce, datorită conținutului  ridicat de lactoză. Frișca cu un conținut de grăsimi de 20% se mai numește ”frișcă pentru cafea”, fiind de obicei adăugată în cafea, ceai sau cacao. Aceasta poate fi consumată și separat, ca o băutură deosebit de gustoasă și nutritivă. În plus, frișca este potrivită pentru prepararea cremelor de torturi și prăjituri, putând fi, de asemenea, adăugată într-o mulțime de bucate, salate și sosuri. Pe baza ei puteți coace la cuptor o mulțime de alte produse sau să faceți supe de piure. Și unde mai pui că merge atât de bine cu pomușoare  de pădure și cele mai diferite fructe.

Frișca cu un conținut de grăsime de 30%-38% este considerat a fi gras. Aceste creme sunt ideale pentru biciuire. Prin urmare, ei pregătesc mousse, creme groase, smântână, unt, înghețată, deserturi, sosuri de salată, sosuri, coace în ele produse. Crema este perfect combinată cu fructe de pădure și fructe.

Rețete cu Frișcă