Coacăză roșie

Valoarea nutritivă a produselor, 100 gr

Calorii

Proteine

Grăsimi

Carbohidrați

43 kcal

0.6 g

0.2 g

8 g

Modul de preparare

Fierbere

Prăjire

Fierbere înăbușită

Coacere

20 min

-

-

-

Se prezintă sub forma unor boabe mici, translucide, de un roșu aprins (rubiniu), reprezentând fructele unui arbust peren, numit coacăz. Aceste pomușoare cresc în ciorchini alungiți și au un gust dulce-acru puternic, cu un pronunțat efect de stimulent digestiv și drenor activ al toxinelor și sărurilor în exces.

De remarcat că ponderea vitaminei C din coacăzele roșii nu este deloc mai mică decât în cele negre sau, de exemplu, în citrice. În plus, acestea mai conțin și cantități semnificative din vitaminele A, C și P, la care se adaugă minerale de fier, de potasiu, precum și atât de necesarii compuși de tanină și pectină.

Coacăzele roșii se mănâncă și se asimilează cel mai bine în stare proaspătă, păstrându-și astfel integral beneficiile și proprietățile terapeutice. Acestea pot fi și înghețate fără nicio problemă, adică fără să-și piardă din beneficiile și proprietățile extraordinar de utile pentru organism.

Așadar, coacăzele roșii sunt de cea mai mare utilitate pentru organism, astfel încât și întrebuințarea lor în alimentație se poate face în mai multe feluri. Astfel, din aceste pomușoare se prepară sosuri pentru cele mai diverse bucate din carne, pește sau legume, dar și dulcețuri, gemuri, jeleuri, siropuri, sucuri, compoturi, vinuri, lichioruri, umpluturi pentru deserturi și produse de patiserie, nemaivorbind că acestea se mai adaugă și la salate sau pot servi ca element de decor pentru mâncărurile servite la mesele festive.

Rețete cu Coacăză roșie

https://www.high-endrolex.com/25