Căpșune

Valoarea nutritivă a produselor, 100 gr

Calorii

Proteine

Grăsimi

Carbohidrați

410.8048 kcal

0.8 g

0.4 g

8 g

Modul de preparare

Fierbere

Prăjire

Fierbere înăbușită

Coacere

1 o

-

-

-

Pentru cei mai mulți dintre noi, căpșuna reprezintă nimic altceva decât denumirea tradițională a fructului căpșunului de grădină. Marile beneficii ale căpșunei sunt puse pe seama compoziției sale bogate în zaharuri naturale și vitamine de cea mai mare utilitate pentru organism, în special vitamina C și folatul (acidul folic sau forma naturală a vitaminei B9). În plus, compoziția sa bogată și diversificată mai include și minerale de fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, precum și o gamă variată de polifenoli, flavonoizi și alte elemente bioactive de cea mai mare valoare.
Pentru a păstra intacte toate beneficiile și proprietățile terapeutice ale căpșunelor, este foarte recomandabil să le consumăm, atât cât este posibil, proaspete și crude (uneori cu frișcă sau smântână), nemaivorbind că acestea pot fi adăugate și în salate de fructe, în terciuri de cereale, brânză de vaci, înghețată, băuturi și diverse cocktailuri. Dar chiar și preparate termic, căpșunele îți păstrează suficient de bine majoritatea beneficiilor și proprietăților lor terapeutice, astfel că acestea se regăsesc în cele mai diferite varietăți de deserturi, supe, sosuri dulci, torturi, turtă dulce, plăcinte la cuptor, prăjituri. În plus, din căpșuni se pot obține și cele mai delicioase dulcețuri, cele mai parfumate gemuri de casă, dar și diferite varietăți de confiture, siropuri, compoturi, căpșunate, jeleuri, nemaivorbind de cea mai gustoasă și aromată marmeladă din câte există.
Pe lângă proprietățile nutriționale și organoleptice cu totul ieșite din comun, căpșunele pot servi și ca elemente de decor pentru diferite feluri de mâncare, deserturi și torturi servite la mesele festive. În plus, ele pot fi uscate sau congelate. Greutatea medie a căpșunei este de 20 – 30 de grame.

Rețete cu Căpșune

https://www.high-endrolex.com/25